Perşembe, Aralık 13, 2012

uzman tv'ye methiyeler :)

yalnız yaşamaya başladım başlayalı evde balık pişirmedim hiç. bilirsiniz 3 gün kokusu çıkmaz çünkü.
ama dün pazarda dayanamayıp çinekop aldım, bugün de kızarttım. sonrasında oluşan kokuyu nasıl giderebilirim diye uzmantv'ye baktım ve oradaki tariften yararlanarak kokudan gerçekten de kurtuldum!


tarifse bu kadar basit:
bir küçük tencerenin içinde ikiye kesilmiş bir limon, bir adet çubuk tarçın ve 10-12 adet karanfili kaynattım. 
öyle güzel aromatik bir koku yayıyor ki etrafa, balık kokusundan -neredeyse- eser kalmadı!

sonra da ne mi yaptım. o güzel karışımdan 2 bardak içtim!
tavsiye ederim, mutlaka denemelisiniz;)

bir de, balık sonrası baş ağrısı yaşayan kaç kişiyiz nokta com ??????

erdal eren anısına